Nowoczesne i niezawodne miesiarki do ciasta

0
113

Bez nowoczesnych i efektywnych maszyn piekarniczych – takich jak miesiarki do ciasta – nie może się dziś obyć żadna piekarnia, pizzeria, cukiernia czy restauracja. W zależności od zapotrzebowania, czyli średniej ilości ciasta wyrabianego podczas typowego dnia pracy, dobierane są odpowiednie typy miesiarek. Prawidłowy wybór to gwarancja produkcji ciasta najwyższej jakości. Miesiarki znacząco ułatwiają pracę piekarni czy lokali gastronomicznych, dlatego wybór optymalnego modelu jest istotny dla zachowania prawidłowości całego procesu produkcji ciasta.

Funkcjonalność i efektywność

Zakup miesiarek do ciasta to jedna z niezbędnych inwestycji, jakie należy podjąć, jeśli ma się zamiar rozpocząć produkcję ciast – na większą i mniejszą skalę. Miesiarki są konieczne w dużych piekarniach, jak i w niewielkich cukierniach, czy punktach gastronomicznych, oferujących różnego rodzaju produkty z ciasta.

W ofercie producentów maszyn piekarniczych znajdziemy różne typy i modele miesiarek. Jeden z liderów rynku, firma Ibis, proponuje nowoczesne miesiarki spiralne oraz miesiarki kątowe i miesiarki z narzędziami wymiennymi.

Miesiarki spiralne są najbardziej uniwersalne i sprawdzają się świetnie przy produkcji ciasta na mniejszą lub średnią skalę. 

W przypadku produkcji ciast “specjalistycznych” i wymagających pod względem techniki wyrobu, proponowane są miesiarki kątowe. 

Miesiarki z narzędziami wymiennymi znajdują zastosowanie w większych piekarniach i innych zakładach, produkujących ciasta na skalę przemysłową.

Wszystkie typy miesiarek, produkowanych zgodnie z obowiązującymi normami CE i z zachowaniem rygorystycznych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy, oferowane są w przez markę IBIS.

Specjalistyczne miesiarki spiralne 

Wyrób ciasta, ugniatanie, ucieranie, mieszanie – nowoczesne miesiarki spiralne doskonale radzą sobie ze wszystkimi czynnościami, niezbędnymi do wyrobu ciast, dlatego trudno dziś znaleźć piekarnię, cukiernię czy pizzerię, która tego rodzaju maszyn nie posiada.

W miesiarkach można przygotować wszystkie rodzaje ciast – może to być m.in. ciasto pszenne, żytnie, mieszane i wiele innych. Miesiarki spiralne są nie tylko wydajne, precyzyjne i niezawodne (wyrabiają ciasto w sposób równomierny), ale również ciche, dzięki czemu ich praca jest nie tylko efektywna, ale również komfortowa dla otoczenia.

W katalogu miesiarek marki IBIS znajdziemy różne modele miesiarek spiralnych – są to miesiarki z dzieżą stałą i z dzieżą wyjezdną. 

Miesiarki z dzieżą stałą oferowane są w dwóch wersjach: 45–80 l oraz 120–250 l. Miesiarki te posiadają skrzynkę elektryczną ze stali nierdzewnej. Zapewniają równomierne mieszanie ciasta, nawet jeśli jest go niewiele i ilość ta nie przekracza 5% objętości miesiarki. Miesiarka pracuje w trybie cichym, dzięki zastosowaniu przekładni typu pasowego. 

Modele miesiarek spiralnych z dzieżą wyjezdną standardowo wykonane są ze stali lakierowanej. IBIS na życzenie klienta oferuje również modele ze stali nierdzewnej. Tego typu miesiarki także charakteryzują się cichą i efektywną pracą, niezależnie od ilości wyrabianego ciasta.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here